NOVE TEHNOLOGIJE OBRADE METALA

Lasersko rezanje

Tehnologija laserskog rezanja danas je neizostavan dio industrije, a primjena laserskog rezanja se svakodnevno širi.

Tehnologija se temelji na principu fokusirane laserske zrake koja reže metal topljenjem. Laserski rez je precizan i bez srha, a dodatana obrada (osim kod usko toleriranih površina) nije potrebna. U usporedbi s alatima za prosijecanje, znatno je lakše izmijeniti pojedine pozicije u seriji ili na istoj ploči lima rezati više različitih pozicija. Konstrukcijski dijelovi, građevinski elementi, medicinski instrumenti, zupčanici, lančanici, namještaj, metalna galanterija, samo su dio široke primjene laserskog rezanja.

Posjedujemo dva lasera za rezanje pločastih metalnih materijala. Strojevi posjeduju program za maksimalnu iskoristivost materijala, što je od velike važnosti pri rezanju vrijednih materijala poput aluminija ili nehrđajućeg čelika. Fleksibilnost i brzo progamiranje stroja pogodno je za male i za velike serije, a pozicije mogu biti izrezane iz Vašeg ili našeg materijala u vrlo kratkom vremenu.

Novi stroj TRUMPF TL3030, većom brzinom rezanja i integriranim automatskim izmjenivačem palete, omogućio nam je povećanje kapaciteta i produktivnog vremena. Prikladan je za ploče maksimalne površine 1500x3000 mm te maksimalne debljine 20 mm, a specijaliziran je za dinamo limove.

Trumpf TLF 3020 je laserski rezač namijenjen pločama maksimalne površine 1500x3000 mm te maksimalne debljine 20 mm. Koristi CO2 tehnologiju i specijaliziran je za debele ploče i INOX materijale

MAKSIMALNE DEBLJINE MATERIJALA

Čelik - do 20 mm

INOX - do 15 mm

Aluminij - do 10 mm

PROCES NARUDŽBE I IZRADE DIJELOVA

  1. Kupac uz upit šalje nacrt u dxf. ili dwg. formatu
  2. Na temelju nacrta, broja komada, tipa i debljine materijala, kupcu stiže ponuda koja ujedno služi kao predračun
  3. Uplatom predračuna počinje izrada